Management buy-out voordelen


Management buy-out, het is een vorm van bedrijfsovername waarbij een bedrijf of bedrijfsonderdeel wordt gekocht door een eigen medewerker of het zittende management. Een management buy-out (MBO) komt vaak voor bij grote bedrijven - met meerdere business units - of bij familiebedrijven.

Management buy-out

Een management buy-out kent grote voordelen voor een ondernemer die zijn bedrijf wil verkopen. Bij een management buy-out kent de koper het bedrijf doorgaans goed; hij heeft er zelf mede vorm aan gegeven. Ook kent hij de marktomstandigheden waarin de onderneming opereert en is hij van de sterktes en zwaktes goed op de hoogte. Last but not least, bij een management buy-out heeft de koper al een relatie met de verkoper. Al met al kunnen MBO-kandidaten daarom vaak een logische en succesvolle koper zijn.

Het grote gevaar van een management buy-out schuilt in de mislukte bedrijfsovername. De koper is teleurgesteld dat de bedrijfskoop niet is doorgegaan en de verkoper zit met een gedemotiveerde werknemer. Daarnaast is een goede manager nog geen goede ondernemer. Een ondernemer heeft andere kwaliteiten nodig dan een manager. Een manager die een management buy-out overweegt dient zich daarom goed voor te bereiden.

Op zoek naar een bedrijf?

Klik hieronder voor ons actuele aanbod. Kijk hier om zelf een zoekprofiel te plaatsen. 
U kunt ook contact opnemen met Floyd Plettenberg, 020 303 8730 of mail naar floyd@brookz.nl  

Waardevol netwerk

BROOKZ is met 1000+ profielen het grootste overnameplatform van Nederland. 

  • Snel, direct en effectief bereik 
  • 20.000 aangesloten kopers & verkopers
  • Kennis, informatie & service